Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Humor på gränsen för vad som är okej

Premiär: 20 december 2013 Biostaden

Regi: Adam McKay

Med: Will Ferrell, Christina Applegate, Paul Rudd, Steve Carell med flera.

Speltid: 1 tim 53 min

Censur: 11 år

Nyhetsankaret Ron Burgundy (Will Ferrell) är tillbaka. Efter att ha varit San Diegos hetaste tv-profil i den första filmen har handlingen nu förlagts till New York, där Burgundy är med och startar världens första dygnet-runt-nyhetskanal tillsammans med sitt infantila nyhetsteam.

"Anchorman 2" har varit en av höstens mest omskrivna filmer. Anledningen är att Will Ferrell, som även har skrivit manus, har slitit som en furie med marknadsföringen. Först lade han flera år på att övertyga filmbolaget Paramount om att filmen skulle bli lönsam, sedan har han dykt upp på nyhetssändningar över hela världen i rollen som Ron Burgundy.

Så hur blev utfallet? Ärligt talat inget vidare. Medan den första filmen åtminstone vilade på en originell filmidé drivs uppföljaren av ännu grabbigare humor och dåliga oneliners.

En del av skämten balanserar på gränsen till vad som känns okej; det drivs friskt om kvinnomisshandel, svarta och blinda. I en scen blir Ron Burgundy ivrigt uppmanad att slå sin kvinnliga chef eftersom "män ha slagit kvinnor i tusentals år". Haha, eller? Som vanligt hänger allt på att Will Ferrell är rolig på precis samma sätt som han har varit rolig på sedan genombrottet i "Saturday night live" 1995.

Det finns förstås ljuspunkter. Steve Carells IQ-befriade rollfigur Brick är mer underhållande än i ettan och den suveräna slutstriden slår den första filmens nyhetsankarbråk med hästlängder.

Dessutom är filmen fylld till bredden av gästinhopp med kända skådisar - lite som komedins version på actionfilmserien "Expendables". Amy Poehler, Jim Carrey, Liam Neeson, Sacha Baron Cohen, Tina Fey, Luke Wilson, Harrison Ford, Kirsten Dunst och Kanye West flimrar förbi. Det är småroligt, men räcker inte för att få filmen att lyfta.