Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hultsfredsfestivalen ställer in

Hultsfredsfestivalen skulle ha firat sitt 25:e jubileum i år. I stället ställs den in. Med två veckor kvar till festivalen har bara drygt 5 000 biljetter sålts.

Annons

– Fram till slutet av förra veckan trodde vi att vi skulle nå break even, säger Håkan Durmér, pressansvarig för Hultsfredsfestivalen.

Majoriteten av biljetterna brukar säljas de sista två veckorna. När den vanliga ökningen uteblev i början av veckan beslutade arrangörerna att ställa in årets festival.

– Det var ett beslut som måste fattas. En styrelse som inte agerat i det här läget hade gjort sig skyldig till lagbrott.

Hultsfredsfestivalen AB, som arrangerar festivalen, kommer så snart som möjligt att ansöka om konkurs. Det är ännu osäkert om de som köpt biljett kommer att få sina pengar tillbaka, det kommer går inte att svara på förrän konkurshandläggaren satt sig in i verksamheten.

Förra årets festival lockade drygt 23 000 besökare men blev ändå dyrt för arrangörerna på grund av dollarkursen som skenade när artisterna skulle betalas. I år hade man sett över alla kostnader och skulle nått break even mycket tidigare.

Om det blir någon mer Hultsfredsfestival är osäkert.

– Jag vågar inte säga något nu.