Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huliganer attackerade polisen

Annons


Ett 50-tal hockey- och fotbollshuliganer startade ett storbråk kring Stortorget i Ängelholm på lördagseftermiddagen.

Men vem som slog vem är inte helt klarlagt.

Polisen var beredd på bråk inför hockeymatchen mellan Rögle och Djurgården. Men bråket blev inte riktigt som man trott.

Fotbollssupportrar från Helsingborgs IF och FC Köpenhamn ska ha försökt att göra gemensam sak med Röglesupportrarna mot tillresta djurgårdare.

Enligt uppgifter på Helsingborgs Dagblads nätsida ska gänget ha samlats på en pub. När djurgårdarna dök upp på gatan välte de bord och stolar och rusade ut. Stockholmarna ska ha retirerat och attacken riktades då i stället mot polisen.

-Jag vet faktiskt inte vem som gav sig på vem från början, säger Cindy Schönström-Larsson vid Skånepolisens kommunikationscentral till TT.

Det hon vet är att polispatrullen på plats larmade om huliganbråk och vandalisering av bilar. Patrullen attackerades och tvingades kalla på förstärkning från närliggande polisområden.

-En polis skadades lindrigt av ett kastat föremål och fördes till sjukhus, säger Schönström-Larsson.

Efter en timme lugnade läget ner sig och polisen började omhänderta 39 personer för störande av allmän ordning. Då blossade bråket upp igen och raketer och andra föremål kastades mot polisen.

Till slut kunde ändå 39 personer bussas till annan ort. Sent på lördagskvällen var merparten av dem släppta, ingen var gripen men flera misstänktes för ytterligare brott.

-Vi har skrivit anmälningar om våldsamt upplopp, försök till våld mot tjänsteman och skadegörelse, säger Schönström-Larsson.

Mer läsning

Annons