Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

How to Train a Dragon

/

(Activision)

Ålder: 3+

Format: Multi

Genre: Fighting/äventyr

Betyg: 3

Annons

”How to train a dragon” är Dreamworks senaste animerade filmsuccé och lagom till lanseringen släpper Activision ett tv-spel, som blandar typiskt springpojke-äventyrande med ett fightingbaserat upplägg.

Spelet går ut på att bli den vassaste draktränaren, genom att ta hand om, träna och införskaffa nya drakar i den charmiga vikingabyn.

I grunden handlar det om ett typiskt fightingspel, där du låter dina drakar slåss mot rivalernas. Men du måste också ägna en hel del tid åt att sköta om din arsenal av kämpar, genom att spela minispel där du samlar mat och uppgraderingar till dina monster.

Karktärsdesignen är så klart välgjord, eftersom den bygger på figurer från filmen och miljöerna känns krispiga och färgglada i sin enkelhet.

Däremot blir de många sidouppdragen snabbt tjatiga, eftersom de känns ganska fantasilösa.

För yngre spelare och fans av filmen kan det säkert vara värt inträdesbiljetten. Upplägget är pedagogiskt och de många fighterna är riktigt snygga.

”How to train a dragon” känns som ett ”Pokémon”-light korsat med plattforms- och fightingspel. Inte lysande, men klart spelbart.

Mer läsning

Annons