Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotings PRO

Höstens första möte har avverkats.

En ny medlem rapporterades och kassören meddelade att ekonomin är stabil.

Det har inte varit många sommaraktiviteter i år. Boularna har deltagit i DM i Hackås, men där gick det inte så bra. Några av föreningens medlemmar deltog i Pensionärernas dag på Jamtli och några följde med Norråker på en tur till Stekenjokk.

Kerstin Sjölander och Margit Holmqvist har gjort prisundersökning i Hotings affärer och var därefter i Östersund på en prisuppgiftsdag där man jämförde olika butikers prissättning. Här varnades även för alltför flitigt utbyte av glödlampor då man ännu inte vet om det finns några risker. Även mobiltelefonerna diskuterades då det framkommit att obetalda fakturor även finns i pensionärsgruppen.

Inger Jansson informerar om rut- och rotavdragen. Detta är inte något som man får utan vidare. Det ska sökas i förväg och utföraren ska inneha F-skattsedel.

Eftersom föreningen har god ekonomi föreslogs att man sätter av 10 000 kronor/år för att bekosta utbildningar vid Gysinge folkhögskola till de som är intresserade av vidareutbildning inom PRO. Ärendet bordlades.

Efter mötets slut gästades föreningen av doktor Hans Boberg, som ville informera om sitt påbörjade projekt. Hans förhoppning är att få starta en privat hälsocentral i Hoting tillsammans med en kompanjon. Han har arbetat 16 år som läkare i Hoting och är alltså väl inarbetad. Han vill ha en bra, trygg och kontinuerlig sjukvård i distriktet med god läkarbemanning, sjuksköterskor samt tillgång till psykolog, sjukgymnast, kurator och i övrigt vad som krävs på en hälsocentral. Om allt går som planerat kommer ”Nya närvården” att vara igång vid årsskiftet. Den 17 september kommer ett informationsblad att skickas ut till samtliga hushåll i Jämtlands län.