Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotell Gyllene knorren – filmen

/
  • Peter Engman spelar den sortens klantiga pappa som är det bästa man kan se på bio när man är sju år och har munnen full av popcorn.
  • Buster Isitt, Peter Engman och grisen Pyret i

Genre: Barn

Premiär: 23 februari 2011

Med: Buster Isitt, Peter Engman, Maria Sid med flera

Regi: Mikael Syrén

Speltid: 1 tim 30 min

Censur: Barntillåten

Betyg: + +

Annons

En tabubelagd sanning bland småbarnsföräldrar är att barnkalas är helvetet på jorden. Utåt håller man god min, men när en vargflock av femåringar behandlar ens välstädade och ballongsmyckade hus som ett ännu rykande älgkadaver är det svårt att hålla svordomarna instängda bakom sitt ansträngda leende.

Därmed inte sagt att ungarna inte har roligt.

Samma fenomen riskerar drabba de intet ont anande föräldrar som följer med sitt barn till "Hotell Gyllene knorren - filmen", uppföljaren till SVT:s julkalender. Årstiderna har växlat sedan tv-serien, men inte grundförutsättningarna: Familjen Rantanens hotell är lika tomt som deras plånbok, konkurrenterna Grossmans är lika lömska som sist och pappa Roger (Peter Engman) lika outsägligt klantig.

Och biosalongen uppfylls av just sådant som små människor tycker förädlar tonen i varje komikens strängaspel - snubblande vuxna, sprutande vatten, en näpen gris, en intrig som är oförutsägbar som ett vitryskt presidentval och skådespelare som agerar som om de fortfarande väntade på att någon ska uppfinna ljudfilmen.

Bredvid sitter föräldrarna med just den desperata fråga som de så väl känner igen från varje barnkalas:

Hur långt är det kvar?

Mer läsning

Annons