Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höstupptakt för jazzvänner

Annons

Som en upptakt till Jazz i Jemtlands höstutbud kan jazzvännerna avnjuta Jonny Johanssons trio samt Hollenbeck Orkestern på Länsbiblioteket nu på måndag kväll.

Johnny Johanssons trio består, förutom gitarrvirtuosen själv, av Lars Hörnfeldt och Vesta Maxey. Alla tre mycket välkända musikanter i jazzkretsar.I Hollenbeck Orkestern ingår – förutom Jonny, Vesta och Lars – jämtlandsbördige flöjtisten Urban Hansson, basisten Magnus Marcks och dragspelaren Rolf Karlsson. Gruppen erbjuder någonting helt nytt – inte bara ett annorlunda sound utan även en repertoar som skiljer sig från det sedvanliga jazzutbudet: folkmusik, klassiskt, latin, tango och gammeldans.

– Vänner av dragspelsmusik kan glädja sig åt att det nu finns tendenser till renässans för ett instrument som länge varit undanträngt i jazzkretsar, skriver Jazz i Jemtlands Erik Rääf i ett pressmeddelande.