Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höstsoppa med chiligrädde

Söta majskorn och mustiga bönor med små sting av sambal trivs förträffligt i varandras sällskap.

Annons

4 personer

Det här behöver du:

2 st vitlöksklyftor

2 st purjolök

smör

400 g vita bönor

8 dl vatten

1 1⁄2 dl mellangrädde

2 st grönsaksbuljongtärningar

340 g majskorn

2 tsk vitvinsvinäger

salt

svartpeppar

1⁄2 tsk sambal oelek

1⁄2 dl hackade färska kryddor

Så här gör du:

Skala och hacka vitlöken. Strimla purjolöken. Fräs allt mjukt i smör i en kastrull utan att det tar färg. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Häll lök, bönor och lite av vattnet i en matberedare. Mixa till en puré och häll tillbaka i kastrullen. Häll på resten av vattnet och hälften av grädden. Lägg i buljongtärningar och majs. Låt soppan koka några minuter.

Smaksätt med vinäger, salt och peppar. Vispa resten av grädden. Smaksätt den med sambal oelek. Servera soppan med en klick chiligrädde och lite färska kryddor. Receptet kommer från Arla.