Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höstsol och fikafest på Klösta marknad

En del fick äta fyra småkakor. Andra sålde t-shirts. Och den som hade slut på honung kunde köpa av Inger Gudmundson.

Den gamla skolan i Klösta byggdes samma år som Selma Lagerlöf fick nobelpris i litteratur. Vi pratar alltså om en byggnad med anor och sedan 14 år tillbaka är det det strävsamma föräldrakooperativet Litsongan som driver förskolan med i dag 25 barn inskrivna.

På lördagen höll kooperativet öppet hus och passade dessutom på att bjuda in till höstmarknad, den första hittills, men som ska bli årligen återkommande är det tänkt.

Det var väl knappast rusningsläge till skolan vid lunchtid, men höstsolen vid Indalsälven lockade garanterat en hel del bybor i Klösta. Hedvig Svärd, 2, hade dock släpat med sig mamma Anna från Österåsen och passade på att hänga upp handväskor snyggt på stolarna vid fikabordet.

Maja och Helena Norberg från Lit hade ställt upp ett loppisbord med en massa urväxta barnkläder och där hittade bland annat systrarna Madicken, Elvira och Edla Bolin från Ringsta, lite t-shirts.

– Jag har köpt tröjor och fikat. Jag åt fyra kakor, säger Edla.

Inger Gudmundson från Lit sålde honung från egna bin, men honungsåret 2013 var inte den bästa – kvantitetsmässigt.

– Vi har utökat våra bisamhällen och det var dåligt väder i juli. det är ingen bra kombination, säger hon.