Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höstens hetaste spel!

Höst är lika med högsäsong i spelbranschen. De närmaste månaderna kommer hyllorna i spelbutiker fyllas av nya, efterlängtade, titlar. I dag listar vi några av höstens absolut hetaste spelreleaser.

R.U.S.E.

Spännande release som beskriv som banbrytande strategispel i realtid. Utspelas under Dagen D i Normandi. Det nya är att man som spelar har total överblick över hela kuststräckan (hundratals kilometer, alltså inte bara Omaha Beach) och snabbt kan zooma ner till marknivån. Spelet utvecklas av Eugen Systems och släpps av Ubisoft.

Release: 9 september.

Mafia 2

Efterlängtad uppföljare till spel från 2002, ett actionspel med tredjepersonsperspektiv med många bilåkarsekvenser. Handlingen utspelas under slutet av 1940-talet och början av 1950-talet i den fiktiva staden Empire city. Spelet utvecklas av tjeckiska studion 2K Czech.

Release: 27 augusti.

Gran Turismo 5

Sonys populära spelserie debuterade på Playstation One 1998 och hade pool position i racinggenren med nya spel fram till och med "Gran Turismo 4" (mars 2005). Hajpen runt den försenade femman antog mytiska dimensioner. I mars 2008 släpptes Gran Turismo 5 Prologue, en avancerad förhandstitt . Nu står det färdiga spelet redo i depån.

Relase i Europa: 24 november 2010.

Halo: Reach

Bungies succéserie fortsätter med ett nytt kapitel som utspelas under kirget mellan människor och den utomjordiska rasen The covenant år 2552. Man spelar som en elitsoldat (Noble 6) under slaget om en gåtfull värld (Reach).

Trolig release: september 2010.

FIFA 11

EA Sports fotbollsserie har utvecklats enormt de senaste åren och knäckte även tidigare kallsinniga kritiker. Många slog fast att "Fifa 10" sannolikt var det bästa fotbollsspelet någonsin. I all fall innan officiella VM-spelet 2010 FIFA World cup släpptes i samband med fotbolls-VM. Förväntningarna inför FIFA 11 är enorma.

Preliminär release: 30 september 2010.

Civilization 5

Sid Meier utvecklade det första, klassiska, spelet (släppt 1991) med brädspelet Risk som inspiration. Spelet går ut på att med en stam som utgångspunkt bygga en civilisation. Bland nyheterna i "Civilization 5" finns en ny spelmotor och nya system för både strider och diplomati. OBS! Det finns två brädspel med samma titel, dels det klassiska (som skiljer sig avsevärt från spelserien), dels ett som skapats efter spelet.

Release: Släpps till PC den 24 september 2010.

Castlevania: Lords of the shadow

För första gången släpps ett spel i den klassiska Castlevania-serien till den nya generationens konsoler: Spelserien som handlar om kampen mellan familjen Belmont och greve Dracula skapades av Konami 1986 och är en av spelhistoriens äldsta och mest klassiska.

Release: Släpps till Playstatyion 3 och Xbox 360 den 24 september 2010.

F1 2010

Codemasters rallyspel har hyllats ända sedan Colin McRae-serien sladdade in i hyllorna hos spelbutikerna första gången. Lägg till senaste årens succéer: "Dirt" (och "Dirt 2"), "Grid" och "Fuel". Förväntningarna inför det, flera gånger, uppskjutna formel 1-spelet är lika enorma som dånet på startrakan sekunderna innan ett Grand Prix börjar.

Release: 24 september 2010.

NHL 11

Den digitala hockeysäsongen drar igång i september då årets upplaga av EA Sports populära NHL-serie släpps. Bröderna Sedin pryder omslaget på den svenska versionen. Bland nyheterna: ny spelmotor (spännande!) och trasiga klubbor.

Release: 16 september 2010.

Dead rising 2

Uppföljaren till Capcoms populära zoombie-spel där en journalist blev inspärrad i en galleria full av levande döda i en påhittad stad släpps i oktober. I ettan försvarade man sig mot zombies med hjälp av det som finns i butikerna man befann sig i. Tvåan har ett liknande upplägg men med flera nya vapen att välja bland.

Release: 1 oktober 2010.