Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hörselskadades förening i Härjedalen

Hörselskadades förening i Härjedalen hade ett extra årsmöte och ett medlemsmöte den 29 maj. Tjugo medlemmar och två skrivtolkar var närvarande.

Årsmötet öppnades av ordförande Jan-Eric Johansson som hälsade alla välkomna. Årsmötet hade stadgeenligt annonserats ut och till mötesordförande valdes Alvar Plomér. Till sekreterare valdes Jan-Eric Johansson. Inga motioner hade inkommit varför denna punkt utgick. De sittande revisorerna, Axel Tunell och Ulla Åman har tackat nej till förnyat uppdrag. Marianne Persson och Kjell Tjärnback föreslogs och blev valda till revisorer. Margareta Paulsson blev vald till valberedningen, och ska vid behov knyta både icke medlemmar som medlemmar till sig. Årsmötet avslutades.

Direkt därefter fortsatte medlemsmötet. De hörselskadades upplever den nuvarande organisationen av hörselombud i Härjedalen negativt, att hörselombuden inte har erhållit den kompetens som erfordras. Kommunen fick också stormande kritik över den kostnad som har tillkommit för de hörselskadade. Den nya resekommittén består av Kerstin Aili och Margareta Paulsson.

Mötet avslutades med en genomgång av lotteriverksamheten, där lotteriansvarige påtalade att medlemmarna måste skyndsamt komma in med tombolavinsterna, och att anmäla sig för tjänst i lotterikiosken före den 15 juni.

Mötesordförande tackade för visat intresse och avslutade mötet och därefter övergicks det till kaffedrickande.