Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hoppfullt för mötesplats

Snart kommer besked om finansieringen av "Mötesplats Oviken". Hoppet är stort att projektet ska bli av.

– Vi jobbar efter en plan, och den håller än så länge, säger projektledaren Marcus Byman.

Ritningarna till miljonsatsningen "Mötesplats Oviken", som ska ge Myrvikenborna en helt ny idrottshall, bowlinghall, café och en renoverad simhall, har varit klara länge. Det senaste året har det arbetats intensivt med att få till finansieringen av projektet.

– Vi håller på att försöka få till slutfinansieringen under kommande månad, det är målet, säger Marcus Byman.

Om allt går som det ska är tanken att bygget ska starta vid årsskiftet.

– Så länge det inte är slutfinansierat är det inte hugget i sten, men det ser ändå bra ut och projektgruppen jobbar med högsta fart, säger Marcus Byman.

Två finansiärer är klara. Bergs kommun går in och stöder med pengar som var tänkta att gå till finansiering av den befintliga fastigheten, dessutom bidrar även Riksidrottsförbundet med pengar. Vad gäller övriga finansiärer förhandlas det för fullt.

– Hela gruppen har trott på det här sedan första början. Men det blir lätt komplicerat när man inte har egna medel fullt ut, utan ska lösa finansieringen med olika stöd. Det har varit turer hit och dit, säger Marcus Byman.

När det väl kommer ett besked om hur det blir med finansieringen kommer det gå fort enligt Marcus Byman.

– Så är det när man anpassar sig efter olika finansiering. Det blir ofta väldigt tajta tidsplaner. Det är ett väldigt intressant projekt att följa. Jag hoppas verkligen att det blir av.