Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hoppet lever vidare för Ytterhogdal

Ytterhogdals IK gick med tennissiffrorna 6–2 segrande ur toppmötet borta mot Alsen i herrfyran.

Samtidigt tappade serieledande Frösön poäng borta mot mittenlaget Stugun.

– De senaste veckorna har vi tränat hårt för att få ihop laget och det har gett resultat. I dag spelade vi bra, jublade Ross Gardner, mittfältare i Ytterhogdal och bäst på plan.

Bortalaget Ytterhogdal inledde bäst mot hemmalaget Alsen och förde spelet den inledande halvtimmen. Det gav utdelning efter 23 minuter då Vitalii Rudoj gjorde mål för gästerna. Två minuter senare var Rudoj framme igen och utökade ledningen till 2–0 för Ytterhogdal.

Då började Ytterhogdals spelare tappa fokus. Samtidigt hittade Alsen sitt vinnande spel och tog över mer och mer i slutet på första halvlek.

När Andreas Zackrisson – Alsens klart bäste spelare för dagen – reducerade till 2–1 såg matchen helt öppen ut.

Men alla eventuella förhoppningar som Alsen hade om att komma ikapp grusades i början av andra halvlek när Ytterhogdals Nicoli Tararov från halva plan satte ett långskott över Alsens målvakt Micke Nilsson.

– 3–1-målet var om inte helt matchavgörande så i alla fall väldigt viktigt och en vändpunkt. Efter det kunde vi spela ut mer, säger Ben Smith, tränare i Ytterhogdal.

Med en kvart kvar att spela så ökade matchens bäste spelare Ross Gardner på Ytterhogdals ledning till 4–1 med ytterligare ett långskott från halva plan som överraskade stackars Micke Nilsson i Alsenmålet.

– Jag brukar faktiskt träna på det skottet, avslöjar Ross Gardner.

Andreas Zackrisson slog in ytterligare en reducering till 4–2 i matchminut 81.

Ytterhogdal fastställde slutresultatet 6–2 efter mål av Boris Smishko och Troy Pennycooke-Morgan i de sista matchminuterna.

Eftersom att serieledande Frösön (42 poäng) bara klarade oavgjort mot Stugun så tätnar toppstriden ordentligt. Alsen (38 poäng) är fortfarande tvåa. Men trean Ytterhogdal (37 poäng) knappar in.

Tre omgångar återstår och i nästa omgång kan allt avgöras när Frösön tar emot Ytterhogdal på hemmaplan. Vinner Frösön där så är de i praktiken klara för division tre nästa år.