Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hoppas att löftena infrias

Sedan 40-talisterna börjat gå i pension har krassa ekonomiska politiker bekymrat sig över att det finns så många åldringar i vårt land. Snedfördelningen i befolkningens ålderssammansättning kan enligt ekonomerna ur rent ekonomisk synvinkel innebära att pensionärerna kommer att utgöra en bromskloss för samhällsutvecklingen, bli för dyra i drift och tränga ut andra ur det gemensamma boet, något som kan innebära en fara för välfärden.

Under valdebatten har förståeligt nog inte dessa ekonomer hört av sig, i stället har företrädarna för de olika politiska blocken talat sig varma för alla pensionärer och tävlat om att lova dessa olika förmåner som sänkta skatter eller ökade pensioner, i en del fall dock med reservationen – om statens finanser tillåter detta. Det ska verkligen bli intressant att se det praktiska resultatet av det allmänna frieriet till pensionärerna.

Ibland är det svårt att förstå politikers olika synsätt, vilket ofta skiljer sig beroende på om det är valår eller inte.

Givetvis är det inte under valtider ovanligt med ett utbrett röstfiske. Men man får väl i alla fall hoppas att fisket för pensionärernas del inte slutar med ett bottennapp utan att vi pensionärer, som genom ett långt livs idogt arbete varit med om att lägga grundstenarna till vårt välfärdssamhälle, inte efter valet glöms bort utan att vallöfterna kommer att infrias. Själv är jag långt ifrån säker på att så blir fallet.

Stig Johansson, pensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel