Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hoppade på sitt offers huvud

En grov misshandel ägde rum i Östersund under natten mot fredag. Enligt vittnen till händelsen hoppade gärningsmannen på en liggande persons huvud.

Natten till fredagen gick för Jämtlandspolisens del till stor del ut på att bevaka årets studentfirande ungdomar. De flesta ingripanden från polisens sida handlade om att hälla ut alkohol som hade tagits i beslag från personer under 20 år. Totalt sett påträffade polisen under kvällen och natten 52 personer i länet som inte hade åldern inne men som bar på alkohol.

Totalt nio personer togs om hand av polisen för att de var för fulla. Åtta i Östersund och en i Sveg. Flera lämnades över till socialtjänsten eftersom de var under 18 år.

Men det handlade inte enbart om fylleri under studentfirandet. På fredag morgon hade totalt fyra anmälningar om misshandel rapporterats till polisen. Samtliga av dem skedde utomhus i Östersund.

En av de anmälda misshandelsfallen betecknas som grov misshandel där gärningsmannen enligt vittnen hoppade på en persons huvud när han låg ner på marken. Den misstänkte, som är i övre tonåren, greps och anhölls senare. Den person som blev misshandlad fick föras till sjukhus.