Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hopcutt: – Jag borde ha dödat matchen

Han var på väg att bli den stora matchhjälten på Stora Valla.
Men när han klev på bussen hem efter 2–2 mot Degerfors så var han mest besviken.
– Jag borde ha dödat matchen. Jag vet inte vad jag känner just nu, sa ÖFK:s Jamie Hopcutt.

Annons

Degerfors inledde de första minuterna överlägset innan ÖFK jobbade sig in i matchen.

Hopcutt prickade sedan in 0–1 efter elegant passning av Modou Barrow. I det läget kändes det som det skulle bli tre jämtländska poäng.

Lite hjälp av domaren fick man också att komma in i matchen.Jamie Hopcutt sparkade in 0-2 på en tveksam straff i 14:e minuten, trots att tillslaget inte var det bästa.

Seon-Min Moon fick ett gyllene läge att punktera matchen i slutet av halvleken efter passning av Barrow. Tyvärr missade han hela målet.

När så linjemannen vinkade för frispark i andra halvleken och huvuddomare Nermin Cisic insåg att det var inne i straffområdet var det bara att blåsa en ny ÖFK-straff.

Ännu en gång klev Jamie Hopcutt fram och den här gången fick han en perfekt träff i samma hörn, men August Strömberg var med på noterna och räddade.

– Jag trodde han skulle gå åt andra hållet den här gången så därför valde jag samma. Det känns väldigt tungt nu eftersom jag hade chansen att avgöra matchen, sa Jamie Hopcutt.

Efter straffmissen blev det ängsligt i hemmalaget och Degerfors matade på framåt i fina anfall. Man bytte in Alexander Andersson, som gjorde mål mot ÖFK i båda matcherna förra året. Andersson prickade in kvitteringsmålet tio minuter efter att Ferhad Ayaz gjort Degerfors första mål.

– Jag är stolt över grabbarna och visst tycker jag att vi var värda minst en poäng. Vi hade ju flera chanser att göra 3–0 och då hade vi stängt matchen. Men så här kan fotboll vara, sa ÖFK-tränaren Graham Potter och skakade på huvudet.

När Modou Barrow fick utgå på grund av skada insåg nog alla också hur viktig han är i ÖFK:s anfallsspel.

– Jag vet inte riktigt vad som hände. Jag vred till knät och har ont i muskeln bakom knät, sa Modou Barrow.

Man befarar att Barrow ådragit sig en skada i ett muskelfäste.

I Degerfors var tränaren Patrik Werner upprörd.

– Första straffen var horribel att döma. Den andra straffen tog domaren linjemannen till hjälp. Men när det var tröjdragning i straffområdet i slutet av matchen så skulle vi ha haft straff. Men då tog domaren ingen hjälp av linjemannen, sa en besviken Patrik Werner.