Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hopcutt – ett offer för sin mångsidighet

I våras som startande central mittfältare. Numera oftast som förste vikarie på såväl backposition som mittfält och anfall. ÖFK:s unge engelsman Jamie Hopcutts mångsidighet är hans stora styrka – och förbannelse.

I de fem inledande omgångarna av säsongen höll Graham Potter sin startelva intakt. Jamie Hopcutt startade som innermittfältare där han stod för flera fina insatser och även tre gjorda mål. Men trots det förpassades han till bänken i flera matcher, och när han fick chansen som avbytare användes den i princip tvåfotade 21-åringen ena dagen som ytterback och nästa som mittfältare, eller ytteranfallare.

– Jag spelade bra när jag var centralt på mittfältet, och hade såklart gärna spelat kvar där hela säsongen, men fotbollen är inte alltid så och om tränaren vill ha mig någon annanstans så gör jag mitt bästa där. Men som jag spelade hade jag gärna fortsatt, för jag kände att jag fick en bra start, säger Jamie Hopcutt, dagen före mötet med tabelltvåan Örebro.

– Det blir en bra match. En av de matcher man ser fram emot mest, med en match med två starka lag.

Under höstsäsongen har han fått fortsätta rotera positioner, både som startande och som inhoppare.

Är du på sätt och vis ett offer för din mångsidighet?

– Jag har tänkt på det själv också, eftersom jag kan spela på flera positioner så kan det vara svårt att få kontinuitet. Men om min mångsidighet gör att jag får spela så är jag nöjd, för ingen spelare vill sitta på bänken.

Inför säsongen ville du göra fler mål, har det försvårats av att du roteras så mycket?

– På sätt och vis, jag känner att jag kommer till fler målchanser som innermittfältare än som ytterback. När jag spelar högt upp i banan känner jag att jag har chanser att göra mål, som senast mot Ängelholm.

Tränaren Graham Potter ser bara fördelar med Yorksonens breda register.

– Jag tror att det är nyttigt att vara mångsidig i det moderna spelet. Det närmsta året / 18 månaderna kommer han att hitta sin position, men för utvecklingen är det bra, och även för laget att ha en spelare som kan ta flera roller.

Potter menar på det inte behöver stå skrivet i sten vilken position som kommer att vara Hopcutts bästa i framtiden.

– Eftersom han är så anpassningsbar känns det som slöseri att fastslå en särskild position för honom. Han är ung och utvecklas fortfarande och han gör skillnad både från start och som avbytare, säger Potter.

Under veckans förberedelser inför Örebromatchen åkte anfallaren Jason Walker på en allvarlig fotskada. Engelsmannen ska genomgå en ny röntgen på måndagen. Jamie Hopcutt var en av de som följde med Walker till akuten i torsdags.

– Jag har en bra relation med Jason, så det var hemskt att se. Han har bara några få veckor kvar på kontraktet och hade precis gjort mål och fått självförtroende. Så jag har varit med honom en del nu och försökt hjälpa honom att hålla humöret uppe.