Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hopcutt blev bäste målskytt i ÖFK

Formstarke Jamie Hopcutt gav ÖFK ledningen på Tele2 Arena med en läcker språngnick. Han blev därmed lagets bäste målskytt denna säsong.

– Jag hade som målsättning att komma upp i tvåsiffrigt antal mål, berättar Hopcutt som stannade på sex mål.

ÖFK:s ledningsmål i 1-2-förlusten mot Hammarby sållade sig till raden av alla snygga mål som laget bjudit på under säsongen. Mittbacken Marcus Törnstrand (som senare utgick skadad) hade följt med upp i anfallet, och den förre Hammarbyspelaren fick bollen på högerkanten varifrån han skickade in ett inlägg som gick mot bortre delen av straffområdet.

Där fanns Jamie Hopcutt, som kastade sig fram och fick pannan på bollen som letade sig in lågt vid bortre stolpe.

– Jag såg att jag skulle bli tvungen att dyka för att nå fram, annars hade jag inte hunnit, säger Jamie Hopcutt.

– Det var en väldigt bra känsla att göra mål, men förlusten var svår att ta eftersom vi dominerade stora delar av matchen, menar den 21-årige engelsmannen som gjorde sitt sjätte mål för säsongen, och blev därmed lagets bäste målskytt. Ett mål före Thomas Boakye.

– Jag hade som målsättning att komma upp i tvåsiffrigt antal mål, men sex mål är bra med tanke på att jag flyttats runt på olika positioner så mycket under säsongen.

Hopcutt som gjort mål med vänster- såväl som högerfoten, och nu, precis som mot Örebro med pannan.

– Jag har alltid varit ganska bra i luften, och på slutet har jag haft en position där jag kan löpa in på bortre och komma i de lägena på inläggen, berättar han.

Förlusten till trots fick Hopcutt och laget en fin inramning i säsongsavslutningen inför över 7000 fans på nya och fräscha Tele2.

– Det är den bästa arenan i ligan, så det var riktigt kul att få komma hit och avsluta säsongen.

Engelsmannen har kontrakt med ÖFK över nästa säsong och han blickar redan framåt mot kommande matcher.

– Jag ser fram emot svenska cupen. Förhoppningsvis får vi möta några storlag. Sen hoppas jag att vi får in några starka nyförvärv och fortsätter köra på. Men en tiondeplats i år som nykomling är bra.