Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Honken" fixade första bortasegern

Annons


Frölunda tog säsongens första seger på bortais – 5–1 mot Djurgården, mycket tack vare målvakten Johan "Honken" Holmqvist.

-Pucken studsade vår väg i dag, sade gästernas bäste spelare.

Frölunda, som kom med 2–8-förlusten mot Luleå i bagaget, var det klart hetare laget inledningsvis. Djurgården hängde inte med i svängarna och släppte in två mål i första perioden, det första redan efter en minut.

Fredrik Pettersson kontrade in 1–0 mellan benen på Stefan Ridderwall, som inte hade en lika bra dag som sin kollega. 2–0 stod lagkapten Niklas Andersson för i numerärt överläge innan Fredrik Bremberg kunde peta in en retur på Robin Figrens skott när Djurgården också var en man mer på isen.

-Det kändes bra i dag. Det spelar inte så stor roll hur många räddningar jag gör så länge vi vinner. Skönt efter vår "underbara" match mot Luleå, sade "Honken".

Det var i mittperioden som Holmqvist stod för flertalet av sina 25 räddningar. Hemmalaget hade vaknat och hade initiativet och de flesta målchanserna och skickade Frölunda till utvisningsbåset gång på gång. Men Holmqvist täppte igen sin kasse och i stället gjorde Frölunda mål i box play – skott av Tomi Kallio direkt efter vunnen tekning.

-De hade riktigt bra tryck i andra perioden, bland annat ett skott i stolpen. Och vi tar återigen för mycket utvisningar men beröm till vårt box play, sade Holmqvist.

Djurgården i underläge 1–3 försökte utjämna i tredje perioden men var ett slaget lag och Frölunda kunde utöka ledningen två gånger om genom Niklas Andersson – styrning på Tuukka Mäntyläs skott i numerärt överläge – och Jonas Nordquist – på pass från Oscar Hedman under kontring.

Inför matchen hedrades Ronnie Pettersson, 37. Med lördagens drabbning blev han sjätte Djurgårdsspelare att spela 500 elitseriematcher och hyllades med stående ovationer.

-Det kändes jättebra, över förväntan, sade veteranbacken som dagen till ära fick spela med tröja 500 men någon lycka gav den inte.

-Vi gör en medioker match. Vi får chanser i power play i andra perioden men det gäller att få in puckarna också. Dessutom är vårt box play inte så bra.

Helt nedstämd var han dock inte:

-Det är match igen om två dagar, det finns ingen anledning att gräva ned sig, sade Pettersson.

Mer läsning

Annons