Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon vill ha sänkt hastighet i Storsjön

Det kryllar av båtar och badande människor i Storsjön. Nu har Östersunds kommun ansökt om hastighetsbegränsning i sjön.
– Det är bättre att vi försöker begränsa hastigheten, så det inte förekommer olyckor, säger Mona Modin Tjulin (S).

Just nu finns det ingen hastighetsbegränsning i Storsjön. Nu har Mona Modin Tjulin (S), ordförande i miljö- och samhällsnämnden tagit ett beslut att lämna in en ansökan om att införa en reglering.

– Det är många nya båtar i sjön, och många som badar på ställen som man kanske inte är riktigt van vid. Det tycker vi är väldigt roligt. Men risken för olyckor är stor, säger Mona Modin Tjulin.

I ett försök att förebygga olyckor och konflikter har nämnden nu lämnat in en ansökan till länsstyrelsen om att hastigheten i Storsjön, från Badhusparken bort till Jamtlibryggan, ska sänkas till fem knop. Det blir i sådana fall en tillfällig lösning fram till den 31 augusti.

– Det är där vi ser störst risk för olyckor. Vi har pratat med flera båtklubbar och de är positiva till det här. Det här är en snabbt påkommen lösning. Vi vill jobba för en permanent, säger Mona Modin Tjulin.