Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon väljer bort pseudonymen

/

Nyligen romandebuterade 34-åriga Charlotta Lindell med den erotiska romanen Lustspelet, en bok om skor, sex och syndiga lekar i storstaden.

Och hon skriver den under eget namn, något som är väldigt ovanligt i genren.

Annons

Varför valde du att skriva en bok i den här genren?

– Jag vill nödvändigtvis inte kategorisera boken som erotisk litteratur. Den innehåller definitivt erotik, men jag ser det mer som en chick lit med sexuella inslag. Eller ett mellanting mellan erotisk litteratur och chick lit, den fyller helt enkelt gapet där emellan. Det är mer som en roman för den moderna kvinnan som vill läsa vad som händer i den delen av förhållandet också, det som andra romanförfattare väljer att inte skriva om. En chick lit 3.0 helt enkelt!

Hur var det att skriva sexscenerna?

– Till en början var det lite krystat, men när jag väl bestämt mig för hur jag ville skriva så flöt det på. Jag satte en regel för mig själv att jag måste kunna läsa det högt för andra utan att skämmas. Sedan tycker jag inte att in-och-ut-detaljerna är det intressantaste att läsa om. Det är ju allt runt omkring som skapar stämningen.

Hur känner du inför påståendet att folk köper den här typen av böcker för sexscenerna?

– Det var efter att ha läst en erotikroman som jag bestämde mig för att skriva en själv, på mitt eget sätt. Jag tyckte att det jag läste var dötrist eftersom det inte hände något av intresse mellan sexscenerna. I Lustspelet får man både spänning, romantik OCH sex, så att själva sexscenerna bara blir en krydda till historien och inte tvärtom.

Varför valde du att inte skriva under pseudonym?

– Varför skulle jag skriva under pseudonym? Vi lever i ett fritt land år 2013 och sex är inte tabubelagt längre. Tvärtom, så verkar det mer inne än någonsin tidigare om man ser på hur annan litteratur i den här genren har sålt. Jag tycker att det är löjligt att andra författare inte vågar stå för vad de skriver.

Vad har du fått för reaktioner från nära och kära, vänner och bekanta?

– Jag är faktiskt överraskad över all positiv respons jag har fått sedan jag berättade om det här bokprojektet. Alla mina kollegor och vänner har väntat med spänning på att den ska komma ut och det har nästan känts som om jag haft en egen cheerleader-klack som hejat på mig under skrivartiden. De enda som varit lite tveksamma är nog mina föräldrar, som är troende kristna och inte riktigt hängt med i de senaste litteraturtrenderna. Men de får helt enkelt vänja sig.

Annons