Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon tog en springtur på 130 mil

Varför?

Ja varför inte, resonerade Christine Hägglund från Östersund och begav sig ut på sitt livs drömresa.

En upplevelse på 130 mil genom den svenska fjällkedjan, på fötter.

Hon tar barnen på lekplatsen som ett exempel. De springer alltid mellan gungställningarna, att gå eller lunka fram finns inte i deras värld. Precis så resonerar även Christine Hägglund. Hon har alltid älskat att springa och hon springer och joggar så fort hon får tid. Att hon då valde att bege sig ut, helt själv, på en springtur mellan Treriksröset och Grövelsjön är kanske inte så förvånande.

– Jag har alltid varit ute på olika äventyr. Men jag har aldrig varit ute ensam på en sådan här lång resa, säger Christine.

Resan tog 39 dagar och var 130 mil lång, en upplevelse hon alltid drömt om att få göra.

På frågan om resan bjöd på några skador eller komplikationer svarar Christin först nej. Men sen:

– Jo jag blev ju faktiskt skadad i knät. Jag skar upp det när jag ramlade över en sten. Det var dag fem på resan. Så ja, fjällräddarna fick komma och hämta mig, säger hon.

Men efter två dagar på sjukhuset i Kiruna och några stygn i knät var hon tillbaka på fjället, men med start från noll igen.

Tre dagar senare hade knät läkt så pass bra att Christine kunde börja springa, och den första synen av målet, Grövelsjön, fick henne att fälla både en och två glädjetårar.

– Jag klarade det faktiskt. Den där känslan att få se Grövelsjön, den var helt fantastisk

I fredags var så drömresan över. Familjen mötte upp på busstation i Östersund och sen blev det fira av med bubbel.

– Vad det blir nästa gång? Ja vem vet, något blir det, det blir det alltid, men den här gången blir det något tillsammans, vi vill ut på äventyr, säger Christine Hägglund.