Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon har tröttnat på den dåliga vägen mellan Strömsund och Ulriksfors

– Det här är en trafikfara, säger Lena Lasarev, Ulriksfors, där hon står och begrundar den mycket spåriga och gropiga asfalten längs väg 345, precis mellan Strömsund och Ulriksfors.

Annons

– Värst är det när man åker motorcykel. Då far bakdäcken i dem så de bara vobblar. Man får riktigt hålla i styret, säger hon.

Hon plockade fram motorcykeln igen i början av maj och det brukar bli någon tur med den så fort vädret tillåter. Men nu drar hon sig för den korta sträckan mellan Ulriksfors och Strömsund. Slitaget på vägen har skapat allvarliga problem, menar hon. Den är rejält fårad av spår i asfalten, gropar och nivåskillnader.

– Man känner det inte bara när man åker motorcykel, utan även när man åker bil, säger hon.

Och nu har hon ledsnat på situationen. För dryga två år sedan gjordes beläggningsarbete på 345:an öster om Ulriksfors.

– Fast den här sträckan såg ju värre ut, kommenterar hon och undrar varför inte Vägverket fortsatt rusta vägen.

På Vägverket har Peter Rhenman, planerare för Jämtland, svar. På Vägverket är man väl medvetna om problemet och har varit på plats och inspekterat problemen med groparna och sprickorna i asfalten, samt även på behovet av en gång- och cykelväg längs samma sträcka och behovet av ett övergångsställe över vägen någon stans i höjs med kyrkan och Sibylla-kiosken.

– Men exakt när det blir kan jag inte svara på. Vi vet inte när vi kan få in det i länsplanen och vi funderar på det nu, säger Peter Rhenman.

Länsplanen är den prioriteringsplan som länsstyrelsen sammanställer över länets vägsatsningar.

Klart är i alla fall att vissa andra upprustningar sker på 345:an i Strömsund redan till sommaren. Det är från samhället och västerut mot Gäddede där det kommer att ske beläggningsarbete.

– Då kommer det skarvas på mer gång- och cykelbana där, säger han.