Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon har boende – men bara för tio veckor

Karin Segerholm från Västerås ska börja studera på Mittuniversitetet i höst. Hon har en bostad för tio veckor – men vad som händer efter det vet hon inte.
– Det känns, om jag ska vara ärlig, väldigt jobbigt, säger hon.

Snart börjar ett nytt läsår på Mittuniversitetet. Ännu väntar många studenter på att få någonstans att bo. Karin Segerholm, som ska studera på personal- och arbetslivsprogrammet har en bostad – men den är bara tillfällig.

– Genom kontakter har jag lyckats fixa en bostad för tio veckor, som jag kommer få hyra av en person som ska på praktik, säger Karin Segerholm.

Vad som händer efter de tio veckorna vet hon inte.

– När man är i Östersund och studerar vill man fokusera på studierna, lära känna staden och nya kompisar. Nu går man med den här ovissheten, hur blir det efter de här tio veckorna, kommer jag ha någonting då?

När hon fick veta att Mittuniversitetet erbjöd bostadsgaranti tänkte hon att det skulle lösa sig smidigt med boende, men det finns inga lediga bostäder.

Hur avgörande var bostadsgarantin för ditt val av utbildning?

– Det var inte avgörande. Utan det var att jag tyckte att programmet i sig lät bra och att det ingår praktik. Bostadsgarantin var förstås ett plus i kanten.