Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon ger hjälp till självhjälp åt företag

Företagarnas Gordon Ramsay, fast utan svordomarna, eller hjälp till självhjälp åt företag som har fastnat i invanda rutiner.

Det är Ulrica Hellströms affärsidé.

Annons

Det har gått drygt sju månader sen Ulrika Hellström startade sitt konsultföretag Mulligan. Ett beslut som hon själv inte tycker var direkt svårt. Företaget Mulligan är Ulricas andra genom karriären och hon vet vad det handlar om.

Uppvuxen i en företagarfamilj, ett förflutet på såväl marknadsavdelningar på stora företag som tidigare erfarenheter att driva eget visste hon vad hon gav sig in på.

– Jag ville jobba med affärsutveckling, så var det bara. Eftersom jag jobbat med att lansera produkter, koncept och företag under många år visste jag också vad det handlade om, säger hon.

Hon beskriver sitt företag, väldigt skämtsamt, som företagarnas Gordon Ramsay, fast snällare.

– Jag hjälper företag som kanske kört fast i sin idé. Jag hjälper dem att sätta upp nya aktiviteter, mål, ja det som kan ta dem loss för att fortsätta utvecklas, säger hon.

Under de drygt sju månader som hon haft företaget har kunderna strömmat till och jobbet har fungerat bra. Hon gav företaget ett halvår till att börja med.

– Jag bokade in en avstämning med frågor till mig själv som jag skulle svara på när det där halvåret hade gått och en omsättning som jag skulle nå. Omsättningen nådde jag och i övrigt har allt fungerat över förväntan, säger hon.

Hur är det att vara en kvinnlig företagare?

– Jag kan uppleva att jag kanske får många extra kontrollfrågor när träffar en ny kund. Det kanske män också får, men i bland kan det kännas som att det är för att jag är kvinna och konsulten är i mångas ögon en man, säger Ulrica.

Hon tror också att kvinnliga företagare är väldigt plikttrogna, hon drar likhetstecken med sig själv.

– Om jag kommer hit till åtta på morgonen då tycker jag att jag är sen. Jag stressar och skyndar för att hinna i tid. Så när jag kliver in här kommer jag på mig själv, men vem gör jag det här för. Jag är ju själv. Så brukar jag skratta åt mig själv, säger hon.

Vad skulle du vilja ge för tips till kvinnliga företagare som har varit egna företagare i många, många år?

– Att avsätta tid för att utveckla företaget och sig själv. Fundera över vad som kan göras och sätt sen upp mål och gör det!