Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon försvarade Breivik

Marie Stensby om Anders Behring Breivik: "Killen är långt, långt ifrån någon idiot!".

Ledningen för SD i länet vill inte kommentera den senaste tidens avslöjanden om rasistiska uttalanden från de egna leden.

Annons

Expressen fortsätter avslöjandet om SD-politiker som i skydd av anonyma kommentarer skriver rasistiska och kränkande kommentarer på sajten Avpixlat.

Uppgifterna om att flera etablerade SD-politiker i landet har skrivit ljusskygga kommentarer på Avpixlat slog ned som en bomb på tisdagen och nu avslöjas fler kommentarer som bland annat Marie Stensby har fällt. Hon försvarar exempelvis massmördaren Anders Behring Breivik efter talet i rättssalen med: Breiviks tal är i det stora hela ett bra tal, innehållande många, för pk-sidan, svårsmälta sanningar".

Enligt uppgifter som Expressen publicerat anser hon visserligen att Breiviks gärningar är "vämjeliga" men att risken är stor att han "får rätt i sak" och att hon tror att ett tredje världskrig närmar sig – att det blir ett "religionskrig".

LT har sedan i tisdags sökt Marie Stensby så att hon själv får kommentera den senaste tidens turbulens kring henne som person.

– Det enda jag kan säga att Marie Stensby inte mår bra. Mer säger jag inte, säger Peter Johansson, sekreterare i Sverigedemokraternas länsorganisation.

Ronny Karlsson, som är ordförande för Sverigedemokraterna i Jämtland och Härjedalen, meddelade LT via sms på onsdagen att han är på Kanarieöarna.

– Att ordförande är utomlands är inte hela världen, det är därför vi har distriktsstyrelsen. Men det blir mycket mycket prat i telefonen med massmedia och man kan tyvärr inte sitta vid datorn som man skulle behöva göra. Man har ju ett privatliv vid sidan om också, säger Peter Johansson.

Han vill inte kommentera den senaste tidens avslöjande som skakat partiet ganska rejält.

– Jag har pratat med halva rikets tidningar och jag säger samma sak till dig: Marie Stensby har avgått från alla uppdrag inom SD och vad gäller medlemskap så bollas det vidare till medlemsutskottet inom SD Riks. Det är vad jag kan svara. Det andra kan jag inte säga så mycket om.

Vad gör distriktsstyrelsen nu?

– Vi jobbar gentemot riks. Företräder det tredje största partiet i Sverige och måste jobba professionellt och kommer naturligtvis ha ett extramöte, men vi måste hinna landa vi också. Det bara sprutar grejer här hela tiden.