Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon får kommunens kulturpris

Det blir Gunilla Nilsson-Edler som får Östersundskommuns kulturpris i år. Gunilla Nilsson har under lång tid ägnat sig åt guidade stadsvandringar i Östersund.

Motiveringen lyder:

Gunilla tilldelas priset för att under många år verkat för att besökare och Östersundare på ett inlevelsefullt sätt ska få en ökad kunskap om Östersunds historia och samtid. Hon vill genom sin guidning framför allt att människor ska få upp ögonen för de små detaljerna i arkitekturen och livet förr på stadens gårdar.

Gunilla är idag en naturlig del av stadsbilden under sommaren där hon vallar fram grupper av intresserade människor genom gamla Östersund.

Gunilla tilldelas också priset för att under sina 25 år som guide på ett förtjänstfullt sätt arbetat för att öka antalet guider och lyfta fram guiderna som yrkesgrupp. I detta arbete har hon varit aktiv i både Sveriges Guideförening och Nordiska Guideföreningen.

Det är inte en slump att hon bland guiderna i Östersund kallas för guidemamman.