Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon borde bli den nya centerledaren

/
  • Annie Lööf har det som krävs av en blivande centerledare, det anser några av partiets medlemmar i Östersund.Foto: FREDRIK PERSSON/SCANPIX

Annons

Centerpartiet genomför just nu en öppen process för att utse sin nästa partiledare. Tre goda kandidater har föreslagits av valberedningen, och under en månad får kandidaterna chansen att övertyga partimedlemmarna om vem som har bäst förutsättningar att axla ledarskapet.

Vi som har varit med och arbetat under rätt många år i den folkrörelse som Centerpartiet är ser positivt på denna modernisering av valprocessen.

Samhället utvecklas och så måste politiken och dess former göra. Vi tror att de flesta partier kommer att följa Centerns väg framöver. Så brukar det ofta vara.

Som partimedlemmar är det således både vår rätt och skyldighet att ha en uppfattning om vem vi vill ha i ledningen för Centerpartiet. Vi som skriver denna artikel är överens om att riksdagsledamoten Annie Lööf är den bästa av de tre bra kandidaterna.

Annie Lööf har i sitt kandidatprogram tryckt på behovet av att vila tryggt mot Centerns grundvärderingar samtidigt som man förstår att modernisera det politiska programmet efter framtidens krav.

Frihet för den enskildes initiativkraft, ökad trygghet för den som behöver stöd och långsiktigt ansvar för vår livsmiljö är huvudpunkterna i Annie Lööfs politiska inriktning, och det är politiska områden som varje Centerpartist känner igen sig i.

Men det är Annies personliga egenskaper som kanske imponerat mest. Att vid 28 års ålder ha vunnit väljarnas förtroende som riksdagsledamot med rekordsiffror två gånger om, och blivit utsedd till sitt partis ekonomisk-politiske talesperson är unikt. Förmågan att vinna val och förvalta väljarnas förtroende har Annie Lööf visat med all tydlighet.

Den förmågan behöver den som ska leda ett politiskt parti.

En del anför argumentet mot Annie Lööf att hon skulle vara för ung för ett ledarskap. Vi som har några år på nacken vet att ungdom är ett övergående problem, för dem som ser det så. Vi vet också att man kan ha både förmåga och erfarenhet fast man är ung, som Annie Lööf. Man kan också tro på framtiden fast man varit med ett tag. Det gör vi.

Framförallt tror vi på Centerpartiets framtid med Annie Lööf i ledningen.

Karl-Erik Eriksson, Frösön, Inga-Maj Granqvist, Östersund, John Bruno Jakobsson, Östersund, Ingeborg Olsson, Östersund, Per Söderberg, Östersund

Medlemmar i Centerpartiet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons