Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon blir ny biskop

Det är en kvinna, hon är prost men framför allt är hon stiftets nya biskop.
Eva Nordung Byström är hennes namn.

Under torsdagen avgjordes Härnösands biskopsval. Av de röstberättigade i valet röstade 386 personer, vilket är 88 procent av de röstberättigade. 200 av de rösterna gick till Eva Nordung Byström som valdes yill stiftets nya biskop.

– Jag ser det som en signal från väljarna att de valt en kandidat från stiftet och en kandidat med närhet till golvet. Nu lovar jag att jag ska göra mitt bästa för att leva upp till de förväntningar som ställs på mig, säger hon i ett pressmeddelande från stiftet.

När hon tar sig an sin nya roll blir hon stiftets 26 biskop. Eva är 57 år och arbetar i dag som kontraktsprost i Örnsköldsvik. Hon är bostad i Moliden utanför Örnsköldsvik.

Den 14 december kommer Eva vigas till biskop i Uppsala domkyrka och efterträder därmed stiftets nuvarande biskop Tuulikki Koivunen Bylund som går i pension i december, skriver stiftet i pressmeddelandet.