Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon blir kultur- och fritidschef i Bräcke

/

Anna Lundström blir ny kultur- och fritidschef i Bräcke kommun.

Annons

Hon efterträder Johan Palm, som anställdes på den då nyinrättade tjänsten i höstas, och som nu gått vidare till ett jobb som kultursekreterare i Östersund.

Anna Lundström är känd för många som kunnig musikskribent i LT, ett uppdrag som hon nu tyvärr kommer att lämna i samband med att hon tillträder tjänsten i Bräcke. Hon är i grunden pianist och musiklärare, utbildad i Piteå, Arvika och Chicago.

De senaste åren har hon jobbat som musiklärare på Palmcrantzskolans musikestetiska program, samtidigt som hon spelat i många olika konstellationer, bland annat den ganska nybildade men mycket framgångsrika kvintetten ”Las Divas”.

Anna kommer ursprungligen från Bräcke, och planerar nu att flytta hemåt framåt hösten.

– Till dess får jag veckopendla och övernatta hos mamma, säger hon.

Tjänsten i Bräcke är konstruerad så att hon kommer att arbeta 75 procent som kultur- och fritidschef och 25 procent som producent på Bräcke Folkets hus.

– Jag är en förkämpe för vardagskultur och det tänker jag fortsätta vara, säger hon.

– Man kan inte snöa in på några få stora evenemang. Det som räknas i längden är det som händer varje vecka; körsång, hantverkscirklar, kulturskola för att bara nämna en liten del. Det är samma sak på fritidssidan, knattelagets träning i snöglopp kan vara avgörande för om bygden lever eller dör.

Vi tackar Anna för den tid hon medarbetat i LT och önskar henne lycka till på nya jobbet.

Mer läsning

Annons