Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon är ett penseldrag närmare SM

Ingen stress och fokusering på "Jag gör mitt bästa".
Julia Svensson är gymnasieleven som är ett penseldrag från vinst i Måleri-SM.

Under tre dagar har elever från hela landet visat upp sina färdigheter i måleri under kvaltävlingarna i Umeå inför SM-finalen i maj. 31 stycken var dem från början. Tre gick vidare till den stora finalen. En av dem är Julia Svensson från Östersund. Hon blev den person som fick näst mest poäng av domarna när de bedömde teknik, utförande, helhetsintryck och precision.

– Jag försökte ta det lugnt och inte stressa och helt enkelt göra mitt bästa säger, Julia Svensson.

Hon är förvånad att hon kom tvåa, det var inget hon hade trott, säger hon. Under den sista tävlingsdagen var det tapetsering, färgnyans och fri dekoration som gällde.

– Vi skulle förstora upp en liten bild på en vägg, det var tvungen att vara på millimetern rätt, säger Julia.

Måleri-SM arrangeras av måleribranschens yrkesnämnd. Tävlingen avgörs under Yrkes-SM som är en uttagning till den internationella tävlingen World Skills.

Julia går sista året på Palmcrantzskolan och har förhoppningen att hennes deltagande i SM ska leda till bättre chanser att få ett jobb när hon tagit studenten.

– Tror det kan se bra ut i mitt CV och företagen brukar få upp ögonen för en när man varit med i något sådant här, säger hon.