Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Holograms

"Forever"

(Universal)

Bästa låt: "A blaze on the hillside"

Den absoluta nollpunkten. Tillståndet där ingenting rör sig, där till och med atomernas svängningar helt har avstannat. En teoretisk utgångspunkt i den klassiska fysiken som hittills inte gått att observera, men Holograms jagar desperat mot den yttersta kylan. Deras kallsvettigt skramliga postpunk tycks bestå av enbart negationer. Inte sedan Franke släppte "Optimismens hån" har ett svenskt band lyckats så väl med att tonsätta förlorade illusioner. Gruppens andra album "Forever" är en renodling av den framgångsrika debuten. Skarpare, hårdare och med större tryck mot smärtpunkten. Det är ljudet av en extrovert alienation, cynism som världsåskådning, den triumfatoriska känslan av att världen vänder ryggen mot dig.

Det går att ha invändningar mot den påklistrade brittiska accenten, någon gång snubblar grabbarna och lyckas inte hålla uppe intensiteten i sina furiösa utfall. Men det är radanmärkningar. Omfamna Holograms nya album, din ende vän när du hatar allt.

Carl Cato/TT