Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Holger Sundström

Holger Sundström har avlidit i en ålder av 88 år.

Han föddes i Hissmofors, son till Alma och Mårten och där växte han upp tillsammans med en äldre bror. Holger började jobba på sågen direkt efter skolan och blev kvar där resten av sitt yrkesverksamma liv, först som hyvlare och senare förman. Han var fackligt intresserad och ordförande i Träindustriarbetarförbundet i Jämtland under många år. Holger var även engagerad i ABF och dess studieverksamhet. Som ung var han aktiv inom Krokoms SK. Fotboll var ett stort intresse.

Pappa träffade vår mor Britta Lindgren från Aspås och blev tidigt far. Första barnet Britt-Inger föddes 1939, året därpå kom Bosse. Samma år, 1940, gifte de sig efter att ha fått tillstånd av kungen. Ytterligare tre barn föddes, Wivi-Anne, Conny och Allan. Första åren bodde familjen i Hissmofors, men 1947 flyttade de till en egen villa på Albertinavägen i Krokom. Där bodde de kvar tills för fyra år sedan, då de flyttade till en bekväm lägenhet i centrala Krokom, där trivdes Holger mycket bra.

1989 drabbades pappa av sjukdom, men han behöll trots svåra smärtor sitt goda humör.

Holger var en älskad farfar och morfar till 13 barnbarn, vilka i sin tur producerade 22 barnbarnsbarn. Alla småttingarna gillade att busa och leka med honom. Han betraktades inte som gammal därför kallades han för "Holger" inte gammelmorfar eller gammelfarfar. Otaliga var de sälgpipor och pilbågar som tillverkades med honom nere vid älven.

Pappa var otroligt snäll, skämtsam och alltid på gott humör, trots sin svåra sjukdom, som avsevärt förvärrades sista halvåret. Lyckligtvis kunde han bo kvar hemma hos mamma ända till sista veckan. Den tillbringade han på Östersunds sjukhus, där han fick mycket god omvårdnad och han somnade in stilla i lördags kväll med mammas hand i sin.

Saknaden är stor men vi har oerhört många glada och fina minnen som hjälper oss i sorgen.

Barnen