Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Holger Carlson

Holger Carlson, känd profil i Bräcke, avled den 22 mars i sitt hem i en ålder av 98 år.

Närmast sörjande är hustrun Ingeborg, barn och barnbarn med familjer samt övrig släkt och många vänner.

Holger föddes i Sandarna i Hälsingland, men när han var liten grabb flyttade familjen till Hissmofors, för att några år senare flytta till Bräcke. Där arbetade han många år på sågen. År 1937 gifte han sig med Ingeborg Göransson från Skucku och inom några år hade familjen utökats med två döttrar.

Från 1944 till sin pension arbetade Holger som mycket omtyckt och respekterad vaktmästare och maskinist på Furuhagen, särskola och vårdhem i Bräcke.

I unga år var Holger aktiv idrottare och han har som junior bland annat mött Gunder Hägg och Henry Jonsson Kälarne på löparbanan och han innehade länge klubbrekordet på 100 meter. Som fotbollsspelare var han med om att tre år i rad vinna jämtländska mästerskapen för juniorer.

Han var också under en tid sekreterare och kassör för brottningssektionen i Bräcke sportklubb. För sitt arbete för idrottens främjande har han tilldelats flera utmärkelser, bland annat Bräcke SK:s hedersstandar. Hans stora idrottsintresse har gjort att han alltid följt sportevenemang på tv och haft en eminent förmåga att få många rätt på tipset.

Ett annat intresse var musiken. Holger har trakterat både fiol, banjo och gitarr och spelade under 1930-talet upp till dans på många platser.

Bridge har också varit ett stort intresse och under många år var båda makarna aktiva spelare i Bräcke bridgeklubb. Han spelade tillsammans med familjen upp till 96 års ålder.

Holger har varit ledamot av såväl kommunfullmäktige som kyrkofullmäktige. I många år var han också revisor åt Bräcke kommun och åt kooperationen.

Omtanken om familjen har alltid varit mycket viktig för Holger.

År 1964 köpte makarna ett hus på Öland och detta har varit deras speciella paradis sedan dess. Där har makarna varje sommar samlat barn, barnbarn och barnbarnsbarn till trevliga sammankomster varifrån vi alla har många glada och ljusa minnen.

Från hela storfamiljen