Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höjd skatt ingen lösning

Annons

Claes Malmquist föreslår i LT 8 december att höja kommunalskatten med tre kronor i Östersund. Det skulle innebära över 10 000 kronor i höjd skatt varje år för en normal LO-familj.

Claes Malmquists partiledare Lars Ohly vill ju dessutom höja skatten för alla som tjänar mer än 17 000 kronor per månad.

Jag undrar i vilken verklighet vänsterpartisterna lever. Hur många vanliga familjer KAN betala 10–20 000 kronor mer i skatt varje år?

Skattehöjningar drabbar de med låga inkomster mest. Höjd skatt ökar den offentliga konsumtionen och utrymmet för privat konsumtion minskar.

Det blir svårare för det lokala och regionala näringslivet! Det innebär färre arbeten i de privata företagen då deras försäljning minskar.

Med färre anställda ökar arbetslösheten och vi är inne i en ond spiral med färre skattebetalare på sikt!

Malmquist vill höja skatten för att öka kvaliteten i kommunens verksamheter. SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) har i sina jämförelser visat att höga kostnader för en verksamhet inte alltid innebär högre kvalitet.

Det är ofta inte mera pengar som löser problemet.

Ge kommunanställda större möjligheter att själva styra över sin verksamhet – som ger bättre tillgänglighet och service.

Varför inte släppa de kommunanställdas kreativitet lös eller låta egna företagare utveckla den offentliga service som medborgarna efterfrågar.

Mer läsning

Annons