Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höj priset på tobak

Färre röker numera, men bland ungdomar är det fortfarande många som börjar röka. Det är bra att regeringen tidigare höjt skatten på cigaretter så att de blir dyrare.

Framför allt drabbar det ju ungdomar som har lite pengar och det är bra. Så att färre börjar röka. Men att de nu väljer att höja skatten på snus med 20 procent men bara 3 procent på cigaretter är svårt att förstå. Det kan knappast ligga i linje med målen för folkhälsa att inte aktivt arbeta för att så få som möjligt röker. Det borde vara det omvända åtminstone.

Snus är efter vad jag läst inte i närheten så farligt men signalen man sänder är att snus är flera gånger värre än cigaretter. Om nu vi nu har politiska instrument att styra bland annat folkhälsa och vårdinsatser med borde regeringen använda dessa smart istället.

Hanna S, student

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel