Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högtid för alla partysugna

/
  • Style of Eye vände plattor kvällen till ära, och rök- och ljuseffekter gjorde inte heller saken sämre. Krogbesökarna svängde sina lurviga långt in på småtimmarna.  Foto: Joakim Rolandsson
  • På övervåningen hittade vi Anton Magnusson, en av dem som var ute och testade på Östersunds nya krogtillskott.Vad säger du om kroglivet i Östersund?”Det blir bättre och bättre! Det är roligt med nya initiativ som det här ikväll, och Club Corazon. Men det är ju dumt när krog-slagsmål och såna tråkigheter drar ned på stämningen”.

Efter en längre tids uppehåll öppnade utestället Huset återigen dörrarna för partysugna östersundsbor. LT var där och kollade läget.

Annons

Kön längs med Prästgatan ringlar sig längre än vanligt denna fredagskväll. Trots, eller kanske tack vare, detta är stämningen på topp och förväntningarna höga hos kvällens krogbesökare.

Inte ens vassa armbågar och köträngsel kan förta stämningen denna kväll, för det är en alltjämt gladlynt skara kroggäster som strömmar in i Huset och ut på dansgolvet.

Och dansas gör det, inte minst tack vare den gästande P3 Guld-vinnaren Style of Eye som vänder plattor kvällen till ära. Och visst verkar han veta vad han gör.

Det mästerliga urvalet av musik växlar mellan självklara och mer otippade låtar, som dunkar på väl tilltagen volym. Rök och ljuseffekter gör inte heller saken sämre, och krogbesökarna svänger sina lurviga långt in på småtimmarna.

Av de Östersundskrogar som på fredags- och lördagskvällarna brukar befolkas av diverse ungdomar med den gyllene åldern inne, har Huset den i särklass bästa festlokalen.

Tvåplanslösningen med en övervåning som hänger som en balkong över bottenvåningen och dansgolvet ger ett häftigt intryck. Lika delar öppna ytor och soffhörnor gör att lokalen passar lika bra för ölhäng som för en svängom på dansgolvet.

Det dansas, kramas och skrattas hejvilt, och snart börjar kvällen lida mot sitt slut. De till synes nöjda krogbesökarna börjar närma sig utgången för en stunds obligatorisk garderobsträngsel. Detta för att en stund senare traska hemåt längs gågatan – trötta, glada och på, förhoppningsvis, lagom runda fötter.

Annons