Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högström trivs som ryskt hockeyproffs

/
  • Marcus Högströms lag Perm, i vita tröjor, spelar i den näst högsta hockeyligan i Ryssland. Ett väldigt starkt lag enligt svegskillen.
  • Marcus Högström skriver att miljonstaden Perm borta vid Uralbergen är en spännande stad med bland annat ett stort shoppingcenter. ”Jag tror att jag kommer att utvecklas både som spelare och människa här i Ryssland”, skriver han till LT.  Foto: Marcus Högström
  • En bild från ishallen i miljonstaden Perm. Permlaget i vita tröjor.

Nu har 20-årige svegskillen Marcus Högström etablerat sig ordentligt som hockeyproffs i ryska storstaden Perm, borta vid Uralbergen.
– Känns riktigt roligt att vara här och jag njuter varje dag över att få spela ishockey på heltid på en sån här nivå, skriver han i ett mail till LT.

Annons

Det var i slutet av juli som Marcus gav sig iväg på den långa resan till Perm, som har ett hockeylag som spelar i den näst högsta ligan i Ryssland.

– Det var stenhård träning redan från början , oftast två-tre pass om dagen. Vi spelade också en del träningsmatcher och var på en turnering i Tyumin, tio timmars bussresa österut.

Marcus berättar att det är fyra svenskar i laget förutom han själv. De övriga är Daniel Sperrle, Kenneth Bergqvist, André Hult och Thommy Wargh.

– Känns skönt att vi är ett gäng svenskar och vi är ofta ute och äter tillsammans och tillbringar lediga dagar ihop. Hittills har vi spelat sex matcher och vunnit alla. Själv har jag spelat tre matcher eftersom det är regler på att det bara får vara fem utlänningar i laget varje seriematch.

– Laget känns väldigt starkt och vi har massor av spelare som spelat i högsta ligan i Ryssland och även dom som spelat i landslaget, så det är en väldigt hög nivå.

Marcus lag Perm siktar på att bli bland de tre bästa i andraligan och han tror det ska gå vägen.

– Perm är en stor stad med bland annat ett shoppingcenter som är jättefräscht och där finns allt man behöver. Av det vi sett och hört så är det inte farligt här, men killarna i laget har sagt att vi inte ska vara ute i onödan på nätterna.

– Jag fick en lägenhet bara några minuters gångavstånd från ishallen, en fin lägenhet och med mataffär längst ner i huset och vi har internet och tv.

– När vi nu gått in i oktober ska vi spela 12 matcher och det gäller att hålla sig i bra form och vara redo. Jag är alltså mycket nöjd med starten här i Ryssland och jag tror att jag kommer att utvecklas både som spelare och människa.

I början av november får svenskarna i Perm åka hem några dagar för att förnya sina visum.

– Skönt att få komma hem en sväng, att få äta lite svensk mat igen och träffa familjen, avslutar Marcus Högström från Ryssland.

Mer läsning

Annons