Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högstadiet kan läggas ner

Kälarne skola kan bli kvar som tidigare om Bräcke kommun skjuter till mer pengar. Eller så läggs högstadiet ner. Förslag presenteras i kväll.

Som LT berättade i går har Kälarne skola fått stor uppmärksamhet efter att ha förbättrat sina studieresultat avsevärt på fem år. Bakom resultatet ligger medvetna satsningar från skolans håll vilket bland annat har lett till alla elever i årskurs 9 nu har behörighet att söka vidare till gymnasiet. Skolan har under denna femårsperiod samtidigt brottats med sjunkande elevantal vilket gjort till att högstadiet varit nära att stängas. En eventuell stängning skulle kunna innebära att högstadieeleverna behöver flyttas till Bräcke eller Hammarstrand beroende på vad som är närmast för respektive elev.

– Högstadieeleverna som går i Kälarne skola kan hamna i Stugun, Bräcke eller Hammarstrand. Det beror vad som är närmast för dem, säger Jörgen Persson, (S) Bräcke kommunstyrelse.

Jörgen Persson ingår i den arbetsgrupp inom barn- och ungdom som utarbetat ett förslag om Kälarne skolas högstadiums framtid.

Arbetsgruppen har tittat på finns två olika scenarier:

•Kälarne skola blir kvar som tidigare men Bräcke kommun skjuter till extrapengar.

•Högstadiet stängs på grund av minskat elevantal.

Jörgen Persson vill inte berätta vilket förslag som arbetsgruppen förordar utan att först ha presenterat det till föräldrar och personal. Det kommer att göras i kväll klockan 19.00 vid ett föräldramöte på skolan.

Kälarne skolas goda studieresultat, är det något ni tagit hänsyn till när ni bestämt er?

– Nej, resultatet är intressant och vi har vägt in det i beslutet men det är inte avgörande. Vi har tittat på hur skolan ska klara elevernas utbildning i framtiden.

Den 19 februari läggs förslaget fram till kommunstyrelsen och definitivt beslut klubbas därefter i kommunfullmäktige.