Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högsta vinsten – en levande ko

På årets höstmarknad i Åre kan man vinna en ko. Det är högsta vinsten i tävlingen Smaklek där det gäller att ha bra smaklökar och kunna mycket om mat.

Annons

Det är sjätte året som knallar och marknadsstånd blandas med evenemang, tävlingar, kultur och underhållning under Åre höstmarknad. Det är det klart största återkommande arrangemanget i Åre under barmarksperioden: marknaden, som om vädret samarbetar brukar dra uppemot 20 000 besökare, börjar på fredag den 1 oktober och håller på i tre dagar.

I år invigs det hela med sång av en stor barnkör och sedan är det bara att välja och vraka i programmet: inom marknaden finns flera mässor, för hem och fritid, motor, och fest- och bröllop, och en uppsjö av exempel på lokalproducerad mat att provsmaka. Årets mest udda inslag torde vara tävlingen Smaklek, där vinnaren bör ha en hage i beredskap: högsta vinsten är en livs levande fjällko.

Ett nytt inslag är söndagens löptävling: Salomon Trailrunning, arrangerad av Erik Ahlström på Åreskutans natursköna stigar. Det finns en tuff millång sträcka och en kort variant på 4 kilometer och vill man inte springa på tid så kan man gå.

Modevisning, dans av Åres kulturskola, underhållning med Robinson-Björn och karibisk höstfest är andra inslag i det späckade programmet.