Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högsta betyg för nya WoW

/

Gears of War 2
(Epic Games/Microsoft)
Ålder: 18+
Format: Xb 360
Betyg: 5

Annons
När kriget mellan människan och de fruktansvärda Locust-varelserna rasar vidare är det dags för Marcus Fenix och hans Delta-team att greppa vapnen igen. Sedan det förra kritikerrosade spelet utspelade sig så har människornas frontlinjer pressats tillbaka ytterligare och det enda som återstår är att rikta en sista kraftansamling i form av en attack mot Locusts underjordiska bas.
För de miljoner som älskade Epics första kapitel i "Gears of War"- sagan ska det sägas på en gång att utvecklarna blir vid sin läst.
Upplägget med taktisk skyttegravskrigföring är intakt. Till en början känns det som en direkt uppföljare, men ju längre man dyker in i den actionspäckade handlingen så står det klart att man har slipat, så gott som, varje aspekt av spelet. Här finns nya vapen, fiender, bossar och innovativa onlinespelsvarianter och allt är perfekt balanserat.
På samma sätt som Bungie förfinade "Halo" i den andra upplagan så pressar Epic fram gränserna för sitt stilbildande actionspel.
Man pressar också Xbox 360 till sitt yttersta, grafiskt sett.
Detaljrikedomen är helt häpnadsväckande i allt från miljöer till karaktärerer och "Gears of War 2" kommer att bli den nya måttstocken för vad som är möjligt att rita upp med en Xbox 360.
Om man jämför med föregångaren så har historieberättandet och variationen utvecklats en hel del. Även om de grova machokrigarna fortfarande grymtar fram Arnold Schwarzenegger-oneliners så får vi även se dem visa mjukare sidor där de sörjer förlorade familjemedlemmar och stridskamrater. Även om det handlar om subtila känsloutspel så gör det huvudpersonerna mer mänskliga, och det gör dramatiken så mycket större.
Att följa upp ett av spelhistoriens bästa actionspel måste ha gett Epics utvecklare mardrömmar, men faktum är att de nu kan sova gott.
"Gears of War 2" både tangerar och passerar föregångaren, och det är inget annat än en imponerande bedrift.

Mer läsning

Annons