Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högre vinst för Skistar

Vintersäsongen har än en gång varit den bästa som Skistar upplevt.

Den långa kalla vintern även i de södra delarna av Skandinavien spås ge ett ökat intresse för alpina sporter framöver.

Skidanläggningsföretaget Skistar redovisar en vinst före skatt på 296 miljoner kronor för räkenskapsårets tredje kvartal jämfört med 248 miljoner kronor samma period i fjol. Omsättningen steg till 670 miljoner kronor jämfört med 640 miljoner kronor.

– Vintern har varit tuff och hård. Vi har inte upplevt en sådan vinter på väldigt länge, säger Skistars vd Mats Årjes.

– Men vi tror att på sikt kommer den stränga vintern även i södra Skandinavien att påverka intresset för skidsport positivt.

Bokningsläget är bättre inför säsongen 2010/11 än vad det var föregående år. Hittills har Skistar redan sålt logi för mer 110 miljoner kronor, vilket är 8 procent mer än för samma period förra året, står det i rapporten.

Fjärde kvartalet, sommarsäsongen, bedöms bli något sämre än föregående år.

– Det är vårt vanliga pedagogiska problem. Under sommarsäsongen bedriver vi i princip ingen verksamhet, säger Magnus Sjöholm, ekonomi- och finansdirektör.

Dessutom har Skistar gått in som hälftenägare i bolaget Ski Invest som satsar på en ny upplevelseanläggning, som under fjärde kvartalet bedöms gå med underskott.