Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Hogdal" eller Frösön till trean

Blir det höstens lag Ytterhogdal?

Eller lyckas Frösön avsluta lika bra som man började serien?

På lördag får vi svaret på frågan vem som vinner division 4.

Toppstriden i fyran har blivit mer och mer raffinerad för varje omgång. Frösön såg ut som en tämligen säker vinnare i början av hösten, men sedan växlade Alsen upp och var länge ett hot.

Mot slutet, när både Alsen och Frösön tappat i slagstyrka, har Ytterhogdal dragit fördel och gått upp i serieledning.

Inför sista omgången har Ytterhogdal slagläge, men man jagas av ett Frösön på samma poäng och bara ett mål sämre i målskillnad.

Alsen är trea och lär sluta där också. Om inte både Frösön och Ytterhogdal förlorar och Alsen vinner mot ÖFK U.

Tandsbyn-Ytterhogdal och Ope-Frösön är de två matcherna i fokus.

– Det ser väldigt bra ut. Vi har fått ihop laget. Jag tror det är en bra idé att våra utländska spelare även jobbar en del under tiden de är här, säger Magnus Elmqvist i Ytterhogdal.

– Spelarna från Ukraina röjer och britterna sätter plant. Det fungerar mycket bra. Tror att de också tycker det är skönt att ha något att göra under dagarna.

Med nästan ett dussin starka, utländska förstärkningar har Hogdals engelske tränare Ben Smith ett lag som redan i dag håller division 3-klass. Inte minst offensiven, där snabbe yttern Troy Pennycooke-Morgan toppar skytteligan med sina 23 mål.

Frösön har signerat en stark säsong, inte minst defensivt, men ett antal poängtapp på slutet kan bli dyrbart. Laget måste inte bara vinna mot Ope utan troligen även med stora siffror.

– Det är fullt ös som gäller. Därför blir det ett annat tänk än en vanlig match. Vi måste först och främst vinna och sedan gärna med flera mål, säger Anders Engström i Frösön.

Då blir det kanske ett femmannaanfall?

– Ja, ha-ha! Kanske det. Vi har i alla fall tränat mycket avslut på sistone.

Hur är formen?

– Helt okej. Vi har ett bra lag och det är mycket folk på träningarna.

Anders Engström vill ogärna sluta tvåa och tvingas kvala. Det innebär en fyralagsserie med luriga förutsättningar.

– Det är stor skillnad mellan att vinna och bli tvåa. Vårt mål har hela tiden varit att vinna serien och gå upp.