Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höga förväntningar på arenan

Återremissen höjer förväntningarna på slutresultatet. Arenan måste bli ännu bättre och få ett mer centralt läge så att det är värt att vänta.

Jag var på resa för två år sedan i Hong Kong. Representationslaget har sin arena på 8:e våningen i ett affärscentrum mitt i centrum på norra sidan av HK-bukten, med välvt panoramafönster med utsikt över vattnet. Fantastiskt inbjudande och läckert.

Runt ishockeyplan och läktarna finns ett antal restauranger med mat från olika länder. En kombination av shopping och skridskoåkning. Många barn åkte skridskor. En arena för både eliten och allmänheten. Mycket bra för marknadsföringen av ishockeyn.

I Östersund ryms en arena mycket väl på campusområdet. Bygg på höjden. I källaren omklädningsrum och gym, gatuplanet en ishockeyrink, plan 1 en ishockeyrink och plan 2 arenananläggningen med ett panoramafönster med utsikt över Storsjön och Oviksfjällen. Helt i klass med Hong Kong. Med den här lösningen så ryms även curlingen och bandyn på campsstomten. Investeringsmässigt något dyrare men, med 50 års avskrivningstid, försumbart. Det skulle bli en inbjudande och läcker lösning i tiden och för framtiden som fyller ishockeyns behov, lockar allmänheten samt blir attraktivt för studerande vid Universitetet.

I den miljön borde även idrottsförbundet sitta.

Placeringen bortanför Jämtkraft Arena är verksamhetsmässigt en bra lösning ur många aspekter och ger stora synergieffekter med fotbollen.

Men en mindre lämpligt placerad Jämtkraft arena får inte i så stor utsträckning styra placeringen av den nya arenan.

CG Berglund, Östersund

J I Östersund ryms en arena mycket väl på campusområdet. Bygg på höjden.

CG Berglund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel