Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hög standard i öster som väster

/
  • Vinterakrobaterna från Jämtlands gymnasium framförde en historia om tidsresande där huvudpersonen bland annat hamnade mitt i istidsfolkets jaktritual. Foto: Mattias Pettersson
  • Nycirkusföreställningen avslutades med en spektakulär eldshow.

Marskväll i vinterstaden och händelserna duggar tätt.

Lördagens underhållning höll hög standard både öster och väster om sundet. Dansfest på Campus och nycirkus i Gustavsbergsbacken var två av dem.

Annons

I Exercishuset på Campus hade danssugna samlats för att lyssna, betrakta och delta i Dance Jam. Dancehall, Wendlas och Vinterfestivalen stod bakom arrangemanget som kort och gott beskrevs som ett jam för alla som gillar dans, oavsett om det gäller att klappa igång tempot eller att själv ställa sig upp.

Dansglädjen tog form av spontan breakdansfrossa framförd av några ditresta göteborgare och lokala förmågor som alla imponerade med att slänga sig handlöst mot golvet i till synes omöjliga kroppsvändningar.

Gruppen Flammorna från Wendlas och dansgrupper från Dancehall fanns också på plats med tight disco och annan dans. Uppskattat och ivrigt påhejat av de som samlats i jam cirkeln.

Vid ungefär samma tid i Gustavsbergsbacken var parkeringen överfylld och likaså platserna längst ner i backen. Vinterakrobaterna från Jämtlands gymnasium var huvudakten och bjöd publiken på vinternycirkus. Show i dess rätta bemärkelse blev det helt klart, med inslag av eldpoi, skidakrobatik och humor.

Föreställningen utgick från en något förvirrad pistvakt som efter att ha skällt på några big jump hoppare flydde in på ett dass omvandlat till tidsmaskin. Vid ett stopp i framtiden möttes han av jonglerande robotmänniskor uppbackade av voltande freestyle åkare. Vid nästa stopp hamnade han mitt i istidfolkets jaktritual. En scen som senare exploderade i ett spektakulärt eldnummer.

Bäst var uppbyggnaden från det lugna till det stora med virvlande elddans och pyroteknik. Pampigt och roligt på samma gång.

Mer läsning

Annons