Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hög nivå på Abidaz

"In & ut"

(Soblue Music/Universal Music)

Bästa låt: "Kvalitet & kvantitet"

Abidaz började göra väsen av sig i mitten av 90-talet, men det är först nu rapparen får möta en stor publik då han albumdebuterar, 32 år gammal. Så mycket bortkastad tid som gått förlorad av olika skäl.

Men å andra sidan, vilken comeback/debut han gör. Bästa spåret på skivan, "Kvalitet och kvantitet" är vad det handlar om. Enormt mycket kvalitet i stor kvantitet, nästan hela skivan är top notch och det är sällan - eller kanske aldrig - jag hört en så bra rappare på svenska.

En stor del av äran måste förstås gå till producenten Stress som skapat ljudbilden, men lagom mängd retrosound från 90-talet.

Det här är helt enkelt på en helt annan nivå än vad vi brukar höra från svenska hiphopvärlden. Både rent tekniskt, om man säger så, men också känslomässigt där Abidaz briljerar med sina texter. Det finns mycket frustration som måste ut. Han har ju väntat länge på chansen.