Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hockeyträning i Funäsdalen

För första gången på många år har man dragit i gång hockeyträning för barn och ungdomar i Funäsdalen. Intresset är stort och ett 20-tal barn är med.

– Det här brinner jag för. Att träna ungdomar är riktigt kul. Hockey intresset är faktiskt stort bland barnen, säger tränaren Janne Svensson.

Det var i januari träningarna drog i gång. Många föräldrar saknade andra aktiviteter än skidåkning för sina barn och menade att ishockey skulle vara ett bra alternativ. Den stora frågan var man skulle hitta en person som höll i det. Han fanns dessbättre närmare än vad man trodde. I Tännäs har Janne Svensson slagit ner sina bopålar och han tog på sig uppdraget direkt.

– Jag flyttade hit för ett år sedan. Eftersom jag under många år har hållit på med ungdomshockey i sundsvallsklubben Töva tvekade jag aldrig, säger Janne Svensson.

– Att jobba med ishockey och ungdomar gillar jag.

Två kvällar i veckans samlas de på idrottsplanen nedanför skolan. Träningsgrupperna delas upp och i den yngre gruppen är det barn upp till klass 6 som drillas.

– Vi har bra uppslutning, totalt 18 barn är med, säger Janne Svensson.

Bra tycker han inte att isbanan med sarg och målburar är. När kommunen anordnade planen blev det en kombinationsanläggning som skulle funka för de flesta sporter, såväl vinter och sommar.

– Inget lyckat drag för hockey. Der är svårt att spola upp isen då mitten på planen ligger högt. Sargen runt är heller inte så lyckad då det är lätt att fastna.

De gamla målburarna anser han näst intill farliga.

– Jag hoppas kommunen fixar nya burar. Dessutom vore det bra om vi kan sätta upp riktiga sargen på ett lämpligt ställe nästa vinter.