Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hockey-VM ingen het puck

Tycker du om sport, framförallt trav och hockey, och gillar att reta upp dig? Då ska du läsa det här.

Annons

Till att börja med vill jag bara påpeka att jag definitivt inte är någon sportkille. Jag håller på Björklöven, men det är bara för att brorsan har gjort det sedan bröderna Sundström var de hetaste hockeytvillingarna i Sverige under sjuttio- och åttiotalen.

Jag hejar på Giffarna i Sundsvall bara för att det är det enda norrlandslaget som finns i tv-spelet Fifa 2013 och dessutom tycker jag om hästar – att klappa på och på macka.

Häromdagen hörde jag förövrigt att det är dags för hockey-VM men jag kände ingen som helst upphetsning.

Hockey-VM känns ju inte så hett heller, åtminstone inte efter en OS-vinter. Och speciellt inte nu när till och med jämtarna redan har hunnit dra på sig shorts och grillat flintastek ute på gården åtminstone en gång.

NHL-slutspelet pågår för fullt och det är väl någonstans här jag kommer till min poäng i krönikan. Sverige skickar alltså landslagsspelare som inte riktigt är de bästa vi har till världsmästerskapet i Vitryssland. Vi tävlar med b- och c-spelarna.

Många sporter har ju faktiskt en inneboende själ som betyder att det tävlas under förutsättningar där man som atlet eller idrottsekipage inte gör det bästa man kan.

Gång är en sådan sport. Du springer ju inte, vilket är det något snabbare sättet att tävla i. Trav är en annan sport där tävlingsformen innebär att ekipaget tar sig fram något saktare än vad hästen egentligen kan prestera och skulle nu hästen vilja ta i lite extra för att gå fortare (galoppera), så diskas kusen.

Allt det här är som att tävla i vem som kan viska högst, som kamrat Daniel sa i tisdags.

Något annat som går sakta är våren. Jag tycker det är dags för Kung Bore att släppa greppet nu.

Trevlig helg!