Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hjärtstartare till Funäs

Med hjälp av Göta och Leif Wessels stiftelse och sponsorer har servicehemmet Fjällsol nu fått en hjärtstartare.
– Perfekt, en sådan är bra att ha på byns största arbetsplats, säger Gunilla Busk på Fjällsol.

Under tisdagen monterades hjärtstartaren upp. Runt 18 000 kostade apparaten och för slantarna stod förutom Göta och Leif Wessels stiftelse, Lion club Hede/Funäsdalen och Ica Supermarket i Funäsdalen.

– När inte kommunen ville ställa upp är det fint att det finns andra möjligheter. Nu finns den på plats och det är bra det, säger Gunilla Busk.

– Nu ska vi utbilda personalen så att alla kan använda hjärtstartaren. Egentligen är handhavandet enkelt men det är viktigt att alla vet hur den fungerar så att man kan ge hjälp snabbt, säger enhetschefen Robert Magnström.

Daniel Lindquist på Ica berättade att även de kommer att montera upp en hjärtstartare i butiken. Lagom till midsommar ska det vara klart med uppsättning och utbildning för personalen.

Förutom den nya hjärtstartaren har uteplatsen på Fjällsol byggts om. Även det med hjälp av lokala företag som ställt upp med material.

– Riktigt trivsamt och mysigt. Nu kan alla ta sig ut på gräsmattan, säger Christin Lind.