Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HjärtLung Jämtland-Härjedalen

Länsföreningen Jämtland-Härjedalen HjärtLung har genomfört sitt årsmöte i lokalföreningens lokal på Allégatan 45 i Östersund. Ordförande Karl-Erik Hermansson öppnade årsmötet och kunde hälsa de valda ombuden från Berg, Härjedalen, Östersund och Östra Jämtlands lokalföreningar välkomna. Till att leda årsmötesförhandlingarna valdes Per Söderberg.

Efter gjorda val fick styrelsen följande sammansättning: ordförande Karl-Erik Hermansson, kassör Mait Ganskog, ledamot och studieorganisatör Lennart Borgebo, ledamot och eftervårdsombud hjärta Börje Johansson, ledamot och eftervårdsombud lunga Uno Essvall. Övriga ledamöter: Sonja Öberg, Jan Jonsson, Gun Pålsson, Britt-Inger Bergqvist Westlund och Margareta Eriksson.

Av verksamhetsberättelsen framgår att föreningen i maj genomförde Hjärtats Dag på OSD. Kardiolog Fredrik Bernsten föreläste om förmaksflimmer, Anna Strömblad pratade om uppföljning efter hjärtinfarkt samt om Spikprojektet och Lena Johansson föreläst om vikten av fysisk aktivitet.

Underhöll gjorde Folke- och Hasse Lindqvist med flera. I november var det dags för KOL-dagen som också genomfördes på OSD. Anna Svensson föreläste om bland annat lungregistret medan Kirsten Ravn-Jörgensen höll i spirometrin.

I juni anordnades en mycket trevlig trivseldag i Hackås för länets medlemmar.

Efter årsmötet bjöds deltagarna på en god lunch.

Margareta Eriksson